2021. Április 23. péntek
A középkorú férfinak amputálni kellett az összes lábujját és a fél lábfejét az úszómedencében szerzett fertőzés következtében.

Mark Robson lábát megvágta a medence egyenetlen alja, és a sérülést követő években olyan súlyos csontfertőzést kapott, ami miatt az orvosoknak meg kellett műteniük a lábát. A baleset miatt fel kellett adnia az állását, nem tud autót vezetni, és csak nagy nehézségek árán képes elvégezni a hétköznapi háztartási teendőket.

A 44 esztendős férfi a medencében úszott az egyiptomi nyaralóhelyen, amikor megvágta a lábát. Bár a seb gyorsan begyógyult, hazatérése után a brit orvosok közölték vele, hogy csontfertőzést kapott, ezért több műtétet is végre kell hajtani rajta. A balesetet követő öt évben azonban a fertőzés többször is kiújult, ezért végül amputálni kellett a fél lábfejét és a lábujjait. Mivel az események következtében szinte teljesen rá van utalva családtagjaira, a férfi beperelte a hotelt, ahol a sérülés történt. A per végén 25 000 fontot (kb. 10 millió forint) kapott hétköznapi életének megkönnyítésére, és most arra szólítja fel a vállalatot, hogy javítsa a biztonsági intézkedéseket a nyaralóhelyeken.

A férfi így nyilatkozott a történtekről: „Szörnyű hatással volt rám ez az egész ügy. Amellett, hogy kénytelen voltam feladni az állásomat, most már a legalapvetőbb háztartási teendőkben is segítségre van szükségem, és autót sem tudok vezetni. Teljesen rá vagyok utalva a feleségemre, a családtagjaimra és a barátaimra. Mivel nem terhelhetem a lábamat, teljesen elveszítettem az önállóságomat. A nyaralás csak a rossz dolgok miatt vált emlékezetessé számomra. Csak azt remélem, hogy senki másnak nem kell hasonló dolgokon átesnie, ezért fontos, hogy a csoportos utak vezetői és a nyaralóhelyek működtetői mindent megtegyenek azért, hogy a nyaralók biztonsága abszolút elsőbbséget élvezzen.”


Forrás: Medipress
2015. 04. 01.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés