Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Megfázás? Nátha? Megoldás Schüssler sókkal!

Megfázás, nátha, allergia – egész évben ránk törő betegségek. Dr.Vályi-Nagy Viktor, homeopata orvos háromféle Schüssler-sót is ajánl a bajok megfékezésére, legyőzésére.

- Hogyan segítsünk, milyen szereket alkalmazzunk, ha észleljük magunkon, vagy valamelyik családtagunkon például a megfázás, a nátha tüneteit?

Dr.Vályi-Nagy Viktor: Az elsőként választandó homeopátiás szer a vas-foszfát. Ha azt érezzük, hogy beindult egy gyulladásos folyamat, rossz a közérzetünk, vagy készülődik valamilyen betegség, mert elkaptunk egy fertőzést, ez a Schüssler-só az azonnali megoldás.

- Milyen tünetek esetén használjuk a készítményt?

V-N. V.: Borzongás, levertség, orrdugulás, vizes orrfolyás, hőemelkedés jelentkezésekor vas-foszfát javasolt. Addig érdemes alkalmazni ezt a Schüssler-sót, amíg az orrváladék vizes jellegű, a gyulladás az úgynevezett első szakaszban van. Ugyanígy használjuk a szert torokgyulladás esetén, amikor a torok vörös, gyulladt és száraz, valamint a láz első stádiumában. Magas láznál azonban mindenképpen alkalmazzunk hűtőfürdőt, klasszikus lázcsillapítókat, mert főleg kisgyerekeknél fennállhat egy esetleges lázgörcs veszélye. Addig használjuk a vas-foszfátot, amíg ezeket a tüneteket, és általános rossz közérzetet tapasztalunk, azaz a betegség első 1-2 napjában.

- Ha nem múlt el a baj, hogyan tovább?

V-N. V.: Olyankor már érdemes kálium-kloridot alkalmazni. Erre akkor van szükség, amikor a szervezetben lévő gyulladás az úgynevezett második szakaszba ér. A váladékozás opálos, fehér és nyúlós lesz. A kálium-klorid jó nátha, influenza, allergiás nátha, fülkürt-hurut esetén, sikeresen alkalmazható köhögés csillapítására.

- Aki volt már influenzás, náthás, az megtapasztalhatta, hogy nem mindig múlik el a betegség két-három nap alatt…

V-N. V.: A kálium-szulfát az a Schüssler-só, ami a szervezet nagytakarítására szolgál. Általában a méregtelenítésben segít, de elsődlegesen a bőrt és a nyálkahártyákat célozza meg. Nagyon jól alkalmazható a legtöbb fertőzés és gyulladás harmadik stádiumának kezelésére. Ha egy egyszerű nátha lefolyását végiggondoljuk, tudjuk, hogy míg az első szakaszban vizes váladékkal találkozunk, a következő lépcsőfok a fehéres, nyúlós váladék, és sok esetben végezetül a harmadik stádium következik, sárgás váladékkal. Ilyenkor már a kálium-szulfátra van szükség! Ez hörghurut, és köhögés esetén is hasznos kiegészítő szer, felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

- Felmerül a kérdés: miért szedjünk minden stádiumban Schüssler-sót, ha így is, úgy is végigmegyünk a betegség állomásain?

V-N. V.: Azért, mert az esetek nagy részében a gyulladás megáll az első szakaszban, és meggyógyulunk. Ha mégsem, akkor ezen ásványi sók segítségével sokkal hamarabb átesünk a tüneteken, gyorsabb lefolyású lesz a betegség. Nagyon fontos az is, hogy kisebb százalékban alakul ki szövődmény, például a melléküregek gyulladása. Lényeges szempont, hogy a terápia kapcsán nem elnyomjuk a tüneteket, mint sok esetben, a hagyományos gyógyászatban, hanem a Schüssler-sók segítségével, az ásványi anyag hiányállapotainak rendezésére buzdítjuk a szervezetet. Ha a Schüssler-sók alkalmazásának eredményeképpen újra beáll szervezetünk egyensúlya, akkor testünk ennek eredményeként leállítja a vészjelzéseit, azaz megszűnnek a tünetek.

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/megfazas-nyar-homeopatia