Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Száznál több madárinfluenzás

Száz fölé emelkedett a H7N9 típusú madárinfluenza vírussal fertőzöttek száma Kínában a hét végére; közülük húszan haltak bele a fertőzésbe, míg 12-en gyógyultan távozhattak a kórházakból - jelentette a kínai média hétfőn.

Továbbra is jellemzően Kelet-Kínában terjedt a vírus, amelynek pontos eredetét és a fertőzés módját még mindig nem ismerik a szakemberek. A kínai hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kitart álláspontja mellett, miszerint a rendelkezésre álló kutatási eredmények azt igazolják, a H7N9 nem, vagy csak rendkívül különleges körülmények között terjed emberről emberre.

     

A napokban megérkezett Kínába a WHO nemzetközi kutatócsoportja, amely az ottani szakértőkkel együtt keresi a rejtélyes kórral kapcsolatos kérdésekre a választ. Az amerikai, európai és ausztrál szakemberekből álló csoport eredményeit a későbbiekben fogják nyilvánosságra hozni. A 12 gyógyult betegről elmondták, hogy további hat hétig rendszeres kontrollvizsgálatokon kell átesniük. Hozzátették: a fertőzöttek nagy része idős és más krónikus betegségben szenved, például szív- vagy cukorbeteg, ezért az ő kezelésük bonyolultabb feladat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/madarinflu-ujabb