Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Padlizsános csirke



Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
80 dkg padlizsán
4 dkg margarin
3 evőkanál étolaj
10 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
csipetnyi tengeri só

Elkészítés:

Meghámozzuk a zöldségeket, a padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és fél óráig állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, majd olajban félig megsütjük. Közben a hússzeletek mindkét oldalát olajban átsütjük.

A hússzeleteket sorban tűzálló tálba helyezzük, betakarjuk a padlizsánszeletekkel, a felszeletelt paprikával, paradicsommal és hagymával. Kevés vizet ráöntve puhára pároljuk.

Zsírtartalom személyenként: 16 g


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
387
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes-inter/rec/padlizsanoscsirke.htm