2020. Augusztus 07. péntek

Aromaterápia

vérkeringés

A jó vérkeringés az egészség, ilyenformán a szépség alapja. Testmozgással, megfelelő étrenddel sokat tehetünk vérünk felpezsdítéséért, ezen kívül számos gyógynövény is frissítő hatással bír. Ismerjük meg ezek közül a borsmentát, a rozmaringot és a bazsalikomot.


BŐVEBBEN


olajos masszázs

A test és lélek ellazítása meglehetősen biztos módja a szépségápolásnak. A masszázs kisimít és megnyugtat, illóolajokkal kombinálva pedig kölcsönösen felerősíthetik egymás hatását. Kipróbálhatjuk otthon is!


BŐVEBBEN


ájurvéda, illóolaj
Az illóolajok egészségre gyakorolt hatása és a mindennapi életben történő felhasználásuk nagy jelentőséggel bírt az ősi Indiában. Az ájurvédikus gyógyítás szerint a szervezet három összetevője egyensúlyba hozható illóolajok segítségével.
BŐVEBBEN


rozmaring, illat
Egy kutatás szerint a fenyőhöz hasonló illatú rozmaringolaj bizonyos mentális feladatok végzésekor fokozhatja a sebességet és a pontosságot.
BŐVEBBEN


levendulaolaj, Candida, gomba
A levendulaolaj nyugtató, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságairól ismert természetgyógyászati berkekben, portugál kutatók pedig most újabb hatását mutatták ki: az illóolaj hatásos lehet különféle gombafajok ellen, amelyek például Candida-fertőzést okozhatnak.
BŐVEBBEN


illóolajok
A természetes illóolajok bonyolult szerkezetűek, ennek köszönhetik egyedülálló gyógyító tulajdonságaikat. Az otthoni tárolás során azonban veszíthetnek hatóerejükből, ezért néhány szabályt érdemes betartani.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vályi-Nagy Viktor
Klinikai homeopátiás szakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés