2024. December 22. vasárnap


Hozzávalók
240 g tojás nélküli durumtészta (pl. metélt vagy penne)
8 db paradicsom
120 g fetasajt
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott oregánó
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
olívaolaj
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyük fel főni a tésztának szánt vizet, és kezdjünk neki a szósz elkészítéséhez. Ehhez kevés felforrósított olívaolajon dinszteljük meg a vékony karikákra szelt lilahagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

A szószt addig pároljuk, míg a paradicsom szét nem fő. Ha szükséges, sózzuk utána. Időközben a tésztát főzzük 'al dente' keménységűre, azaz nem túl puhára, keverjük bele a még forró szószba, és morzsoljuk a tetejére a feta sajtot.

 

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 10 g; koleszterin: 10 mg; nátrium: 409 mg; szénhidrát: 64g; fehérje: 18 g.

További koleszterinszegény receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés