Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Rekordszámú gipszelt fürdött együtt a Balatonban

Új magyar esemény készül a Guinnes-rekordok könyvébe: július utolsó szombatján rekordszámú résztvevő gyűlt össze Balatonfüreden, hogy együtt mártózzon meg vízálló gipszében a hűs habokban.

Július 28-án reggel Dr. Xantus Gábor traumatológus vezetésével 8 szakember megfeszített tempóban gipszelte be vagy át azokat, akik vállalkoztak „A Balatonban egyszerre legtöbb gipsszel fürdőző ember” Guinness-rekord kísérletben való részvételre. A 260 jelentkező közül 165-en érkeztek törött végtaggal, közülük az orvosi igazolással és röntgenfelvétellel rendelkezők kaphatták meg a ScotchCast színes vízálló rögzítő gipszet. Végül az aznap zajló öbölátúszásról 146 jelentkező ért vissza a délben kezdődött rekordkísérletre. A rekordkísérletre több százan voltak kíváncsiak, akik a partról követték figyelemmel a rekordereket.

A Guinness kísérletet a helyszínen a magyarországi rekordok.hu képviselője, Sebestyén István felügyelte, és Ténytanúsító jegyzőkönyv kiállításával igazolta a rekordkísérletet és a Magyar rekord felállítását.

A szervezők a helyszínen készült fotókat, videó-felvételt, a ténytanúsító jegyzőkönyv angolra fordított hitelesített változatát küldik ki az angol Guinness részére, a hitelesítésről szóló diplomát 4-6 hét elteltével kapják meg.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/guinness_gipsz