Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

29 éven át praktizált képzettség nélkül az álfogorvos

Malajzia fővárosában letartóztattak egy férfit, aki orvosi képzettség és előzetes gyakorlat nélkül 29 éven át „praktizált” fogorvosként.

A férfi a 60-70-es években egy katonai fogorvos asszisztenseként dolgozott, de feladata nagyrészt az orvos táskájának cipelésében merült ki. Az évek során megfigyelte, hogyan dolgozik az orvos, így tanult meg tőle fogat húzni, fogpótláshoz mintát venni, és egyéb problémákat kezelni. Mivel később a kora miatt fogorvosi asszisztensként már nem talált munkát, lakásában saját praxist nyitott, azt állítva a szomszédoknak, hogy nyugdíjas fogorvos. A Kuala Lumpur-i rendelő fő berendezését egy, az 1940-es évekből származó, a katonaságtól leselejtezett fogorvosi szék adta.

A rendőrség és az egészségügyi hatóság emberei a botcsinálta doktort munka közben fogták el lakásában, ahol injekciós tűket és fájdalomcsillapítókat is találtak. Az illegális orvoslással vádolt férfit a magánorvosi szolgáltatásokat szabályozó törvények megsértéséért akár 6 év börtönre és/vagy 86 ezer dolláros (kb. 13 millió forintos) pénzbírságra ítélhetik. A híradások arról nem szólnak, hogy a férfi páciensei elégedettek voltak-e az amatőr fogorvosi ellátással.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/alfogorvos