Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Kis híján tragédiát okozott a fogfúrás közben táncoló orvos

Egy New York-i fogorvos táncolt, miközben páciense fogát fúrta, ezért a beteg végül a kórházban kötött ki. A fúrófej egy darabkája ugyanis letört, és beleszúródott a nő szemüregébe – áll a feljelentésben.

Dr. George Trusty ellen a múlt hónapban 600 ezer dolláros keresetet nyújtott be a 31 éves Brandy Fanning, akit a 2004 októberében bekövetkezett baleset miatt sürgősségi ellátásban kellett részesíteni, majd három napot kórházban kellett töltenie.

A nő elmondása szerint egy egyre jobban fájó zápfog miatt kért fogorvosi ellátást a Syracuse Közösségi Egészségközpontban, gyökérkezelést azonban nem lehetett végezni, így Dr. Trusty fájdalomcsillapítót adott neki, és fúróval kezdte feltörni a fogat, hogy aztán könnyebben húzhassa ki.

Fúrás közben az orvos „ritmikus mozgásokat, lépéseket végzett” a rádióban szóló dalra – írja a kereseti anyag –, amikor Fanning egy reccsenést hallott. A fogorvos megpróbálta egy fémkampóval kihúzni a fúróhegyet, de az ettől csak beljebb nyomódott a csontba, a szemüreg közelébe. Trusty ezután azonnali időpontot kért egy szájsebésztől, majd átirányította Fanningot a sürgősségi osztályra.

A nő állítása szerint először azt mondta a fogorvos, hogy valószínűleg kitüsszenti majd a fúróhegy-darabot, de később kezelőorvosai arról tájékoztatták, hogy ha ez valóban megtörténik, akár meg is vakulhatott volna.

Fanning azért perelte be a táncos lábú fogorvost, mert az ígérete ellenére mégsem térítette meg a baleset miatt szükségessé vált orvosi ellátás költségét, illetve a nő a mai napig szenved a szövődmények – arcduzzanat, idegkárosodás és súlyos fertőzés – miatt.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/fogfuras_fogorvos_tanc_baleset