Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Szépségversenyt szerveztek anorexiásoknak

Az internet sok szélsőségnek adhat helyet, például a kóros soványságot okozó táplálkozási zavarok dicsőítésének; ezt azonban az internetszolgáltatók és a rendőrség nem feltétlenül nézik jó szemmel.

A Microsoft spanyolországi képviselőjének közleménye szerint négy, bulimiával és anorexiával foglalkozó weboldalt zárattak be nemrég, azok ugyanis a fogyás elfogadható lehetőségeként írtak erről a két veszélyes betegségről.

Az internetes oldalakat az Iqua nevű spanyol internetszolgáltató társaság kérésére vették le szervereikről a Microsoft képviselői. A weboldalak részletes tartalmát nem közölték. Az ehhez hasonló, a beteges soványságot népszerűsítő weboldalak sajnos egyre elterjedtebbek a világhálón, és különösen veszélyesek, mert direkt a fiatalabb korosztályt célozzák meg.

Januárban a spanyol rendőrség is bezáratott egy weboldalt, amely „Porcelán Hercegnők” néven szervezett szépségversenyt anorexiás lányoknak. A résztvevők az éhezésért kaptak pontokat, így aki a legsoványabb volt és a legkevesebbet ette, az nyert.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/anorexia_bulimia_szepsegverseny