Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Tűsarkúban jobb a szex!

Egy olasz orvos szerint a magas sarkú cipő viselése olyan pozitív egészségügyi hatással jár, ami javítja a nők szexuális életét.

A magas sarkú cipők viselését az orvosok általában nem ajánlják, mivel hosszú távon a láb deformitását okozhatja, illetve bizonyos betegségek kialakulását segítheti elő (pl. visszérbántalmak). Egy olasz urológusnő szerint azonban a szexis megjelenés egyik alapvető kelléke hasznokkal is jár a nők számára, mivel erősíti a medencefenéki izmokat.

Dr. Maria Cerruto, aki maga is gyakran visel magas sarkú cipőt, vizsgálatai során 66, 50 éven aluli nőt figyelt meg. A nőknek a vizsgálatok során a földhöz képest 15 fokos szögben kellett tartaniuk a lábukat, ami nagyjából egy ötcentis sarkú cipő viselésekor felvett lábtartásnak felel meg. Dr. Cerruto megfigyelései szerint ez a póz ugyanolyan jó testtartást biztosít, mint a lapos talpú cipő viselése. A vizsgálatokból ráadásul az is bebizonyosodott, hogy a medencefenéki izmok ebben a testhelyzetben kisebb elektromos aktivitás mutatnak, ami arra enged következtetni, hogy helyzetük optimális, így erősségük és összehúzódási képességük javul.

Ezek az izmok amellett, hogy nagy szerepet játszanak a szexualitásban és az orgazmuskészségben, alapvető támogatást nyújtanak a medence szerveinek (húgyhólyag, belek, méh). A terhesség és a szülés után ezek az izmok gyakran meggyengülnek, illetve az öregedés is negatívan befolyásolja az állapotukat. Dr. Cerruto szerint a medencefenéki izmok edzése sok nő számára okoz nehézséget, a megfelelő sarokmagasságú cipő viselése azonban megoldást jelenthet erre a problémára.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/magas_sarku_cipo_medencefeneki_izmok_erositese_meh_hugyholyag