Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Megdöbbentően sok időt vesz el a munkától a dohányzás

Egy megdöbbentő tanulmány szerint egy átlag dohányos összesen egy teljes évet tölt el cigarettázással munkával töltött évei alatt.

 

Nézze meg az egészségpláza termékeit!



A brit tanulmány szerint a legtöbb nikotinfüggő naponta legalább három 15 perces cigarettaszünettel szakítja meg ténykedését, hogy kielégítse szükségletét. A napi 45 perces munkaidő alatti dohányzás évi 195 órát jelent, ami alapján egy átlag dolgozó munkával töltött 44 évéből összesen 8677 órát, 361 napot, azaz majdnem egy teljes évet elfüstölög.

A Nagy-Britanniában már bevezetett munkahelyi dohányzási tilalom sem bizonyulhat hatékony megoldásnak az időpocsékolás ellen, mivel így több alkalmazott kénytelen asztalától még távolabbi helyet keresni a rágyújtásra, vagyis még több időt fordítani a füstölésre.

A hatezer dolgozó bevonásával készült felmérés készítői szerint az eredményeknek nem örülnek majd a munkaadók, akik gyakorlatilag a pöfékelésért fizetik meg alkalmazottaikat, de igazságtalannak tarthatják a nemdohányzó munkatársak is, akik nem kávézgatnak el ennyi időt.

Nézze meg az egészségpláza termékeit! [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/cigarettaszunet_munkahelyi_dohanyzas