Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Korszerű életmentő eszközöket kapott az Országos Mentőszolgálat

7 millió forint értékben kapott életmentő műszereket – a Vészhelyzet című amerikai kórházsorozatban is láthatóval megegyező defibrillátorokat – az Országos Mentőszolgálat.

A BASF Hungária Kft. által adományozott műszerek üzembe helyezésével elmondható, hogy az OMSZ mind a 150 darab eset-rohamkocsija a legmodernebb életmentő eszközökkel van felszerelve.

A mentőket csak tavaly 600 ezer esethez riadóztatták és a mentőszolgálat felkészült szakemberei ezrek életét mentették meg. Munkájához 2007-ben az OMSZ több tízmillió forint értékben kapott pénzügyi támogatást, valamint orvosi eszközöket különféle cégektől és szervezetektől.

A mostani alkalommal a Mentőszolgálat felszerelése 3 db Medtronic "manuális defibrillátor/monitor" készülékkel bővült, melyeknek két funkciójuk van: egyrészt a monitorozás (például EKG- és vérnyomás-figyelés), másrészt manuális defibrillátorként a szakemberek életmentésre is használhatják. Az átadott készülékek a világ mentőszolgálatai által használt legközkedveltebb, legmodernebb műszerek közé tartoznak, és ezeket láthattuk a Vészhelyzet című amerikai kórházsorozatban is. Élettartamukat tekintve a műszereket 35 évre tervezték, de Magyarországon a szigorú szabályozás miatt maximum 10 évig lehetnek használatban.

A felajánlott defibrillátorokhoz a BASF-nek a gyártó Medtronic Hungária Kft. jelentős, készülékenként fél millió forintos árengedményt adott. A BASF tavaly decemberben döntött úgy, hogy a karácsonyi ajándékokra szánt összeg egy részét az OMSZ-nak adományozott életmentő eszközökre fordítják.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/defibrillator_eletmento_keszulet_orszagos_mentoszolgalat