Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Idén is anyák napján kezdődik a Születés hete

A hagyományoknak megfelelően idén is május első vasárnapján, anyák napján, a budapesti Aranytíz Művelődési Központban ingyenes nyitónappal kezdődik a Születés Hete.

 

Nézze meg az egészségpláza termékeit!



A május 4-étől 11-éig tartó hét 49 településen több mint 900 eseményt ölel fel. Közel 400 előadó tart majd a szüléssel, születéssel kapcsolatos előadást, filmvetítést, kerekasztal-beszélgetést, műhelyt, bemutatót, író-olvasótalálkozót, kiállítást, és egyéb programot.

A rendezvénysorozat azért jött létre, hogy a háborítatlan szülés hazai lehetőségei és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredmények minél több, szülés előtt álló nőhöz, családhoz és egészségügyi dolgozóhoz eljuthassanak.

Az idei Születés Hete jelmondata: Családdá születünk. Ez az üzenet, túl azon, hogy emlékezteti a látogatót a szülés-születés által hozott gyökeres változásra, utal arra is, hogy a rendezvénysorozat nem csupán szűkebb értelemben foglalkozik az emberi élet első, meghatározó élményével, de a programok között számtalan a szülés utáni időszakhoz, a szoptatáshoz, a gyermeknevelés kérdéseihez próbál segítséget nyújtani, miközben hangsúlyozza az apák, a nagyszülők, A Család szerepének fontosságát.

A május 4-i nyitórendezvényen az Aranytízben többek között jelen lesznek az idei Születés hete „arcai”, Nagy Judit, a Híradó jelenleg kismama műsorvezetője és férje. A közönség május 4-11 között országosan több ismert személyiséggel – pl. D. Tóth Kriszta, Azurák Csaba, Gerendás Péter, Ónodi Eszter, Krizsó Szilvia, Soma, Kútvölgyi Erzsébet – és elismert szakemberrel – pl. Dr. Raffai Jenő, Dr. Bálint Sándor, Dr. Ranschburg Jenő – is találkozhat majd.

A Születés Hete összes programjáról a www.szuleteshete.hu [1] weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Nézze meg az egészségpláza termékeit! [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/szuletes_hete_2008