[1]Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg vaj
30 dkg cukor
25 dkg melasz vagy kukoricaszirup
3 tojás
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál őrölt szárított narancshéj
2-2 teáskanál őrölt fahéj, gyömbér és szegfűszeg
Elkészítés:
A melaszt vagy a kukoricaszirupot forraljuk fel a fűszerekkel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és addig keverjük, míg ki nem hűl. Adjuk a szódabikarbónát a liszthez; egy másik edényben keverjük habosra a tojásokat és a cukrot.
Kisebb adagokban keverjük a vajas sziruphoz a lisztet és a cukros tojást, és gyúrjuk össze. Tekerjük fóliába, és egy éjszakán át pihentessük a hűtőben.
A sütőt melegítsük elő 200ºC-ra. Kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk vékonyra a tésztát, süteményszaggatóval vágjuk formára, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 10 perc alatt süssük világosbarnára.
Szorosan zárható fém- vagy műanyag dobozban sokáig eláll.
További karácsonyi receptek [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: