Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Testvéreikkel táborozhatnak a súlyos beteg gyerekek

A nyári gyerektáborok és az őszi családi pihenések mellett a Bátor Tábor Alapítvány idén először tavaszi Testvér Tábort szervez, ahová a daganatos betegségben szenvedő gyermekek a testvéreiket is elhozhatják. A tábor munkájához március 2-ig várják még önkéntesek jelentkezését.

A Bátor Tábor Alapítvány immár 9 éve varázsolja szebbé a daganatos és más krónikus betegséggel kezelt gyerekek életét. Az idén először olyan élménytábort szerveznek, ahová a kis betegek testvéreiket is elhozhatják – tájékoztatta az MTI-t az alapítvány munkatársa.

Az állandó szakorvosi felügyelet mellett zajló tábori programok rengeteg sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, növelik önbizalmukat, önértékelésüket, így megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba vagy éppen a kórházakba.

Az alapítvány munkáját évente 420 önkéntes segíti. Az idén is várnak újabb önkéntes közreműködőket, elsősorban foglalkozásvezetőket, akik segíthetnek a sport, kézműves, színjátszó, zenei, tánc és más közös programok megtartásában. Jelentkezni március 2-ig lehet a www.batortabor.hu honlapon.

A 7-18 év közötti, daganatos, hemofíliás, cukorbeteg vagy súlyos ízületi gyulladással kezelt gyerekek orvosaikon keresztül jelentkezhetnek a nyári turnusokba február 20. és április 5. között.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/testver-tabor