Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Negyvenkét év lövedékkel a fejben

Negyvenkét év után operáltak ki egy lövedéket egy délnyugat-kínai nő fejéből, aki a sikeres műtét után végre megszabadulhatott az egyre elviselhetetlenebbé váló fejfájástól – közölte a kínai média pénteken.

A beavatkozást végző csungkingi orvosok egy 2,5 centiméter hosszú lövedéket távolítottak el a 65 éves Ho Ven-jing jobb oldali halántékából.

A hölgyet még az 1966-1976 közötti kulturális forradalom elején találta el egy eltévedt golyó, amiről akkor még azt hitték, hogy csak felszíni sérüléseket okozott.

Az állandó fejfájás, valamint a rágás során jelentkező panaszok miatt Ho asszonyt végül 1978-ban megröntgenezték. Ekkor derült ki, hogy a lövedék nem csak horzsolta a fejét, hanem a jobb oldalon az állkapocs és a fülkagyló közötti területen ágyazódott be.

A háromgyermekes anya a helyi kórház akkor még hiányos felszereltsége miatt a fájdalmat vállalva inkább visszautasította az operációt. Az év elején azonban a fájdalom már az egész testére kezdett kisugározni, s emiatt elkerülhetetlenné vált a műtét.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/fejfajas-lovedek