Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Az USA betiltotta az ízesített cigarettákat

A gyümölcsös, cukorkás és szegfűszeg-ízesítésű cigaretták forgalmazása kedd óta tilos az Egyesült Államokban egy új törvény értelmében, melynek célja a dohányzás csökkentése, különösen a gyerekek körében.

„Az ízesített termékek miatt kap rá sok gyerek és fiatal a rendszeres dohányzásra” – mondta a Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) munkatársa, Margaret Hamburg, mikor bejelentette a tilalmat.

A felnőtt dohányosok nagy többsége kamaszkorában szokott rá a káros szenvedélyre, és jobban szeretik az ízesített termékeket, mint az ízesítés nélkülieket, állítja az FDA, mely a mentolos cigaretták és egyéb ízesített dohánytermékek forgalmazását is szabályozni kívánja.

Tanulmányok kimutatták, hogy a 17 éves dohányosok háromszor olyan gyakran választanak ízesített cigarettát, mint a 25 év felettiek. „Az ízesített cigaretta életre szóló függőségbe sodorhatja a gyerekeket – nyilatkozta Howard Koh, egészségügyi miniszter-helyettes. Az FDA tiltó rendelkezése megtöri majd azt az ördögi kört, ami miatt naponta több mint 3 600 fiatal szokik rá a dohányzásra.

Az Egyesült Államokban a dohányzás a felelős a legtöbb olyan halálesetért, ami életmódváltással megelőzhető lenne.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/izesitett-cigarettak