Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Reggelivel jobban indul a nap!

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A reggel a munkába, iskolába igyekvők számára az egyik legstresszesebb napszak, amibe nehezen fér bele a kényelmesen elfogyasztott reggeli. Pedig ahhoz, hogy a nap folyamán jól teljesítsünk, szükségünk van a megfelelő mennyiségű és minőségű energiára. Érdemes rászánni egy kis időt, és méltó módon kezdeni a napot!



Reggel vércukorszintünk igen alacsony, ami fizikai és szellemi teljesítményünkre is kihat: ha nem veszünk magunkhoz elegendő, minőségi táplálékot, később nehezebben koncentrálunk, könnyebben elfáradunk, ingerlékenyebbek leszünk, ráadásul hamarabb megéhezünk. A reggelizés tehát az egész napunkra kihat, és különösen meghatározó fontosságú a gyerekek számára, a rendszeres, minden tápanyagot biztosító étkezés ugyanis elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez.

Kutatások szerint a reggelit nem fogyasztó gyerekek figyelmetlenebbek a tanórákon, nehezebben koncentrálnak a feladatokra, társaiknál ingerültebbek és rosszabb kedvűek lehetnek, emiatt pedig kevésbé hatékonyak a tanulásban.

A reggelizés kihagyása összefügg az elhízással is: gyerekekre-felnőttekre egyaránt jellemző, hogy ilyenkor többet nassolnak délelőtt, vagy ebédre annyira megéheznek, hogy túl sokat esznek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

2020. December 17.-ig FÉLÁRON tudsz hozzájutni!

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >> [0]

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mi legyen a reggeli?

A reggeli tehát elengedhetetlen a koncentrációs képesség, a memória, a szellemi és fizikai teljesítmény szempontjából, de az sem mindegy, hogy mit fogyasztunk a nap elején. A legfontosabb tápanyag a szénhidrát, amire ilyenkor szükségünk van. A teához, kávéhoz adott finomított cukor, a fehér kenyér és az édes péksütemények előállításához használt finomliszt gyorsan lebomlik és megemeli a vércukorszintet, emiatt pedig elfogyasztásuk után hamar megéhezünk.

Ellentétben velük, az összetett szénhidrátok lassabban szívódnak fel, és tovább biztosítanak jóllakottság-érzést, reggelire tehát érdemes kevesebb édességet és fehér kenyeret, helyettük pedig teljes kiőrlésű gabonákat fogyasztani. Ezek hasznos tápanyagokban (vitaminokban, ásványi anyagokban), valamint rostokban is gazdagabbak, ami az emésztésre is jó hatással van.

Megnézem a Légkeveréses Halogén Főzőkészüléket FÉLÁRON>> [1]

Reggeli tippek

• A szendvicshez részben vagy egészben teljes kiőrlésű lisztből, azon belül is rozsból, tönkölybúzából készült kenyeret válasszunk. Az édes péksüteményeket, mint a kakaós csiga vagy a túrós táska, rendszeresen ne fogyasszuk reggelire.

• A kenyérre a telített zsírsavakban gazdag vaj helyett inkább jó minőségű növényi olajból, hidrogénezési eljárás nélkül készült margarint, vagy alacsony kalóriatartalmú sajtkrémet kenjünk. A szalonnát, kolbászt, zsíros felvágottakat mellőzzük, inkább válasszunk sovány húsokat, felvágottakat.

• A sajt, a zöldségek vagy a főt tojás is az egészséges reggeli szendvics fontos hozzávalói, de a változatosság kedvéért tehetünk rá akár felszeletelt almát, csírákat, vagy finomra vágott diót, olajos magvakat is. Az előző este elkészített szendvicskrém jó megoldás, ha reggel nincs sok időnk a reggelikészítésre. Jó alapanyag hozzá a túró, amit zöld fűszerekkel, reszelt zöldségekkel, vagy tejföllel tudunk ízesíteni; sajtkrémmel elkeverve apróra vágott tojásból vagy halkonzervből lehet finom feltét, de készíthetünk avokádó- vagy padlizsánkrémet is. A májkrémből is a házi a legfinomabb, ráadásul a boltival ellentétben ki tudjuk belőle hagyni a szalonnát és az értéktelen vágóhídi nyesedékeket.

• A tojás az egyik legnépszerűbb reggeli-alapanyag, nem véletlenül: az általa elfogyasztott fehérjék ugyanis hosszú időn át tartó jóllakottságot biztosítanak. Egy kutatás szerint a fogyókúra során is érdemes reggelire tojást fogyasztani, utána később éhezünk meg, és kevesebbet eszünk majd. A hétköznapi reggelire a gazdag, kolbászos-szalonnás rántotta helyett a tojást inkább kevés olajon süssük meg, vagy főzve készítsük el.

• A gabonapelyhek előnye, hogy sok hasznos rostot, ásványi anyagot és vitamin tartalmaznak, gyakorlatilag azonban a boltokban kapható, reggelire szánt pelyhek nagy része rostban szegény, és aránytalanul sok cukrot tartalmaz. Vásárláskor ellenőrizzük a csomagoláson lévő tápanyag-értékeket! A natúr pelyhekből készült müzlit mi magunk is elkészíthetjük rozs-, búza- vagy zabpehelyből, -korpából, olajos magvakkal (napraforgó, tökmag, mandula, földi mogyoró, stb.), cukor nélkül tartósított aszalt gyümölcsökkel, mazsolával. A müzlit fogyaszthatjuk tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy akár gyümölcslével is, és adhatunk hozzá friss gyümölcsöt is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/reggeli