Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A közös étkezések tartják karcsún a franciákat

Kisebb az elhízás kockázata azokban a családokban, ahol rendszeresen étkeznek a családtagok – állapította meg a CREDOC, az étkezési szokásokat vizsgáló francia közvélemény-kutató intézet.

Az intézet adatai szerint Franciaországban csupán 15 százalék az elhízottak aránya, míg az Egyesült Államokban 27 százalék.

A különbség oka az étkezési szokásokra is visszavezethető: a tengerentúlon a táplálkozás inkább mechanikus cselekvéssé degradálódott, míg a franciák számára a társadalmi élet szerves része. Karcsúságukhoz a közös étkezések mellett az is hozzájárul, hogy a napi kalóriamennyiség kilencven százaléka a főétkezésekkor kerül a szervezetükbe.

Ezzel szemben az Egyesült Államokban a bevitt kalóriák több mint húsz százalékát a főétkezéseken kívül gyűjtik be az emberek – köztes étkezések és nassolások során.

A közös étkezések ráadásul az evési zavarokat, például a falási rohamokat is segítenek megakadályozni.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/kozos-etkezesek