Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Mosogatószivacs szósszal: Van, akinek ínyencfalat

A 21 éves brit Kerry Trebilcock a pica nevű rendellenességtől szenved, aminek következtében leküzdhetetlen vágyat érez nem ehető tárgyak megevésére. 

A szokatlan betegség miatt Kerry korábban már legalább száz szappant is elfogyasztott. „Bízom benne, hogy egy nap képes leszek uralkodni magamon, és le tudok zuhanyozni, vagy el tudom mosogatni az edényeket anélkül, hogy csillapíthatatlan vágyat érezzek arra, hogy befaljam a mosogatószivacsot, vagy a szappant” – nyilatkozta a cornwalli Mylorban élő, fogorvosi asszisztensként dolgozó nő.

„Nem eszem meg akármilyen szivacsot, vagy szappant, mindig gondosan kiválasztom, hogy milyen típust fogok megenni, és az sem mindegy, hogyan készítem elő a 'rágcsálnivalót'. Általában egy kis műanyag zacskóban mindenhová magammal viszek egy adag apró darabkákra szeletelt szivacsot. Többnyire paradicsomszósszal és barbeque öntettel ízesítem a falatkákat, az a kedvencem” – mondta el a lány.

A pica áldozatai között olyanok is vannak, akik például fémet, homokot, krétát, vagy néhány esetben villanykörtéket, és akár bútorokat is megesznek. A mindössze 51 kilós Kerry betegsége következtében rendszeresen szenved gyomorgörcsöktől, székrekedéstől, vagy éppen hasmenéstől. A fiatal nő egyébként hagyományos ételeket is eszik, és legtöbbször gumicukorkával próbálja meg helyettesíteni a szivacsot.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/pica-mosogatoszivacs