Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Kólával fogunk fogyni?

Ha szeretnének odafigyelni a vonalaikra, de soha sem kedvelték igazán a diétás üdítők ízét, eljött az önök ideje. A Pepsi ugyanis nemsokára olyan üdítőt hoz forgalomba, amelyben a gyártó szerint a zsír felszívódását gátló anyagok találhatók.

A Pepsi Special dextrint, vagyis emészthetetlen étkezési rostot tartalmaz, ami az állatkísérletek adatai szerint csökkenti a zsírok felszívódásának hatékonyságát és a szervezet koleszterinszintjét. Bár a Pepsi az ital cukor és kukoricaszirup-tartalmára vonatkozóan nem adott tájékoztatást, a szóvivők szerint a Pepsi Special "frissítő és egyéni íze semmi máshoz nem hasonlítható". Az egyelőre csak Japánban kapható üdítő arany és fekete csomagolásban kerül forgalomba az ismert Pepsi logóval az oldalán. A gyártó reméli, hogy az új ital hasonlóan sikeres lesz, mint a szintén dextrint tartalmazó japán Kirin Mets Cola. Az üdítőt a Suntory International forgalmazza. Nem ez az első eset, hogy a Pepsi új, szokatlan termékeit először a távol-keleti országban hozza forgalomba. A múltban itt került először a vásárlók elé az uborka és a joghurt ízű kóla is, idén karácsonykor pedig mandarin ízű Pepsi White-tal készülnek a gyártók.

A fogyókúrás Pepsi Special 150 Yenes (körülbelül 400 forintos) áron kerül a boltok polcaira. Japánban a vásárlók szinte minden élelmiszert megvásárolhatnak egészséges és fogyást//leszokást segítő változatban is, így könnyen találkozhatunk zsírlebontó csokoládékkal és öregedésgátló alkoholos koktélokkal is. Egyelőre nem esett szó a Pepsi Special Japánon kívül forgalmazásáról. "Nem hiszem, hogy ez az ital jelentősen csökkenthetné a zsírok felszívódását" - vélekedett Sue Baic, a Brit Dietetikusok Szövetségének szóvivője. "A dextrin hatékonyságát egyetlen tanulmány sem igazolta eddig, és az állatkísérletek sikeressége nem jelenti feltétlenül azt, hogy ez a fajta élelmi rost emberek esetében is hatékony tud lenni. Az ilyen alternatív megoldások helyett inkább a gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet ajánlanám, amivel nemcsak éhségünket csökkenthetjük, de hozzájuthatunk a szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz is."



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/kolaval_fogyni