Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Prosztatarák a lóversenyen

Egy brit lóverseny-rajongó, akinél nemrég daganatos betegséget diagnosztizáltak, vásárolt egy lovat, amit Prostate Awareness (Prosztatarák Megelőzés) névre keresztelt, hogy ezzel is felhívja a férfiak figyelmét az önvizsgálat és a korai felismerés fontosságára.

A 66 éves middlesbrough-i Colin Peach tervei szerint a yorkshire-i pályákon versenyezteti majd a lovat, hogy így hívja fel a figyelmet a betegségre. A Foulrice Park Racingben felkészített kétéves csikó július 27-én Yorkban versenyezhet először. "Ha akár egy életet is megmenthetek ezzel, már megérte" - nyilatkozta Peach. "Rengeteget dolgozom együtt jótékonysági szervezetekkel, és mivel már régóta nagy álmom volt, hogy egyszer legyen egy versenylovam, ez tűnt a legjobb megoldásnak arra, hogy valamilyen üzenetet közvetítsek és közben az álmomat is valóra váltsam. Létezik egy vizsgálat, aminek segítségével a férfiak megtudhatják, mekkora esélyük van a prosztatarák kialakulására, de ez a tesztet csakis a páciens kérésére rendelheti el az orvos. Erre szeretném felhívni az emberek figyelmét" folytatta a férfi. "Az apám is prosztatarákban szenvedett, de sosem beszélt róla. Én viszont azt szeretném, ha mindenki hallana erről."

A Foulrice Park Racing tulajdonosa, Colin Stirling szerint a Brit Lóverseny Szövetség elfogadta a ló nevét, amit tulajdonosa Írországban, 14 000 euróért vásárolt. A csikóval jelenleg Patrick Holmes, a versenyistálló társtulajdonosa foglalkozik. "Reméljük Prostate Awareness már a hónap végén a rajtvonalhoz állhat Yorkban" - nyilatkozta Stirling. "Figyelembe véve, hogy nemrég a yorki érseket is prosztatarákkal diagnosztizálták, és hogy ez a verseny milyen nagy tömegeket szokott vonzani általában, azt hiszem, ez egy rendkívül jó alkalom, hogy ilyen fontos üzenetet közvetítsünk az embereknek."



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/prosztata-loverseny