Susan utoljára hét évvel ezelőtt evett főtt ételt, azóta csak nyers gyümölcsöt, zöldséget, gabonát és magokat fogyaszt, és számos különleges receptet kreált, hogy minél változatosabbak legyenek az étkezései. Az Edinburhg-ból származó hölgy nem mindig élt nyers koszton, egyetemistakánt rengeteg kínai ételt evett, és a McDonalds-ot is sűrűn látogatta, ám életmódja teljes fordulatot vett, miután 21 éves korában egy hathónapos indiai út során megismerkedett a jógával. Hazatértét követően átállt a vegetáriánus étkezésre, kiképezte magát jógatanárrá, majd hamarosan úgy döntött, hogy csupán nyers ételeket fog fogyasztani. Utóbbihoz egy edinburgh-i kávázó adta az ötletet a számára, ahol nyers ételeket szolgáltak fel, ami Susannak szinte azonnal megtetszett, így némi utánajárást követően saját étrendjét is átalakította ennek megfelelően.
Azóta a napot 7,5 dl citromos vízzel indítja, amit kétórányi jógázás követ, majd egy salátából, spenótból és gyógynövényekből álló turmixot fogyaszt el. Napközben egész gyümölcsöket, csokoládét, zöld turmixot, illetve virágport és bogyókat eszeget, este pedig egy nagy salátával vagy levessel, vagy egyéb gyümölcsökből, zöldségekből, magvakból álló étellel zárja a napot. Susan állítja, hogy az étrendnek köszönhetően kicsattan az egészségtől, tele van energiával, szép a bőre, és érzelmileg is teljesen kiegyensúlyozott. Szenvedélyét megpróbálta szüleire és barátjára is átragasztani, és tavaly karácsonykor az egész család számára nyers ünnepi menüt szolgált fel.
Az életmódváltás mellett Susan számára a nyers ételekkel való foglalatosság ma már üzlet is, és Twist and Sprout nevű cége révén bárki hozzájuthat a nyers ételekhez, illetve megtanulhatja saját maga elkészíteni ezeket.