Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Rémes: pitypang nőtt a kislány fülében

A „teljesen kifejlett” pitypang hónapokon keresztül növekedett a kislány fülében, ahol 2 centiméteresre gyarapodott. A 16 hónapos gyermeknek azonnali sebészi beavatkozásra volt szüksége a belső vérzés veszélye miatt.

A pekingi orvosok megdöbbenve vették észre a növényt a csemete hallójáratában, miután az fájdalmak és állandó sírás miatt kórházba került. A Beijing Morning Post lap híre szerint a részben virágzó pitypang csaknem két centisre nőtt, mielőtt kioperálták a gyermek füléből. A Ranran nevű kislány szülei elmondták, hogy a gyermek négy hónapja fülfájásra panaszkodott, de egyikük sem vette komolyan őt. Miután viszont a kislány elkezdte vakarni az érintett szervet, az anyja belenézett, és meglátott „valamit” odabent. Megpróbálta kivenni, de a kísérlet nem sikerült, ezért kórházba vitte a gyereket – ahol a sokkoló diagnózis megszületett. Az orvosok szerint a pitypang teljesen kitöltötte a hallójáratot, így súlyos károsodást is okozhatott volna. „Még a legenyhébb nyomás is a belső vérzés kockázatával jár, ezért ki kellett vennünk” – magyarázta Gu Qinglon füll-orr-gégész főorvos.

A hallójárat meleg és nedves környezete ideális volt a növény növekedéséhez – tette hozzá a szakértő. Ez azonban nem a legborzongatóbb „füllakó”, amivel a specialisták eddig találkozhattak. Egy júliusi angliai eset során a nő, aki látszólag indokolatlan fejfájásra panaszkodott, húsevő férgekkel teli férgeket „hordott” a fülében, amelyek Peruban költöztek a testébe. 2012-ben pedig pók vert tanyát egy kínai nő hallójáratában.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/pitypang