Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Tíz évre hüvelyében felejtette a szexjátékot

A 38 éves hölgy indokolatlan fogyással, remegéssel és letargiával fordult orvoshoz. A kórházban kiderült, hogy furcsa idegen test tülekedett a húgyhólyagjába – egyenesen a hüvelyéből. A szexuális játékszer életveszélyes belső sérülést okozott nála.

A skót hölgy tíz esztendőn át járt-kelt úgy, hogy észre sem vette, mi van a testében. Mielőtt kórházba ment volna, „néhány hétig” enyhe inkontinenciát tapasztalt. A vizsgálatok során döbbenten vették észre az orvosok az idegen testet, amelyet Aberdeen Royal Infirmary kórházban távolítottak el belőle.

Az egészségügyi személyzet még jobban megdöbbent, miután a páciens elárulta, hogy a 11 centiméteres eszközt a párjával együtt használta, nagyjából tíz évvel ezelőtt. A nő azt is bevallotta, hogy a használat idején alkoholos befolyásoltság alatt állt, és nem emlékezett rá, hogy kivette-e. A hölgy intelligenciahányadosa normálisnak bizonyult, és nem mutatta depresszió, pszichózis vagy durva bánásmód jeleit. A szexjáték azonban életveszélyes sérülést okozott neki. A testében olyan abnormális járatot találtak (vesicovaginal fistula), amely összeköti a húgyutakat a hüvellyel, s lehetővé teszi, hogy vizelet áramoljon a vaginába. Emellett obstruktív uropátiában is szenvedett, ami azt jelenti, hogy a hólyag átjárhatatlansága miatt visszaszivárog a vizelet a vesébe. Az idegen test eltávolítása után az orvosoknak sikerült helyrehozniuk a problémákat, és a hölgy hamarosan hazamehetett a kórházból.

A kórház egyik orvosa, aki nem kívánta kommentálni a különleges esetet, megerősítette: igencsak szokatlan, hogy egy ilyen méretű idegen test észrevétlen maradjon akár a páciens, akár a partnere által. főleg, mivel a vagina tele van idegvégződésekkel, s roppant érzékeny. Az időbeli rekordról beszámoló esettanulmány a The Journal of Sexual Medicine című szakfolyóiratban jelent meg.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/huvely-tizeve