Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Íróasztalnál edz az új kondigép

Nem kell aggódnia annak, akinek nincs ideje elmenni az edzőterembe, hiszen egy új elliptikus tréner gyártói azt állítják, hogy akár munka közben is el lehet égetni vele óránként 120 kalóriát.

A Cubii nevű gép ugyanazon az elven működik, mint a hagyományos elliptikus tréner – csak éppen arra találták ki, hogy az íróasztalnál is lehessen tekerni. Direkt erre a célra készült okostelefon-alkalmazással működik együtt, amely rögzíti a teljesítményt és irányítja a készüléket.

A világ első asztal alatti elliptikus trénerét kifejezetten munkahelyi használatra találták ki. „Lehetővé teszi, hogy munka közben is aktívak maradhassunk, mégpedig a figyelemelvonás veszélye nélkül. A Bluetooth technológia révén egyszerű az aktivitásunk nyomon követése az okostelefon-alkalmazáson keresztül” – nyilatkozta a gyártó cég. Alapítója, Arnav Dalmia akkor gondolkodott el a koncepción, amikor rájött, hogy nincs ideje edzőterembe menni. „A munkám, mint a vállalat legtöbb alkalmazottjáé, rengeteg üldögéléssel jár. Pedig a főiskolás évek alatt óriási figyelmet fordítottam az egészségemre! Az étrendem nem sokat változott ugyan, a mozgáshiány miatt letargikusnak, passzívnak és egészségtelennek éreztem a mindennapjaimat. Láttam már álló asztalt és futógéppel egybeépített asztalt, de ezekhez nem volt elég helyem és pénzem. Ekkor ugrott be a Cubii ötlete” – emlékszik vissza Dalmia.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/iroasztal-trener