Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Új módszer a kopaszság kezelésében

Az immunrendszer okozta szőrvesztés kezelésére adott tabletta napi kétszer adva öt hónap alatt serkentette az új szálak növekedését.

Az immunrendszer okozta kopaszság a 15 és 29 éves korúak egy ezrelékét érinti. Ennek során az immunrendszer a hajhagymák ellen fordul, és elpusztítja azokat. A szőrvesztés akár élethosszig tartó kopaszságot eredményezhet, és a kezelésére eddig nem állt rendelkezésre hatékony módszer.

Most úgy tűnik, hogy a ruxolitinib nevű daganatellenes szer megoldhatja a problémát. Három betegen próbálták ki a tablettát, ami napi kétszer adva öt hónap alatt serkentette az új szőrszálak növekedését. Előzőleg a Columbia Egyetem munkatársai azonosították, hogy az immunrendszer mely T-sejtjei felelősek a pusztításért, és kísérletes körülmények között ezeket sikeresen blokkolták a kísérletes daganatellenes gyógyszerrel.

A kutatók a háromfős minta kedvező eredményeire alapozva jelenleg a szélesebb körű kipróbálást tervezik. Mindazonáltal, a módszer nem hatékony a férfiúi kopaszság kezelésében.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/hajnovesztes-uj