Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Galandférget etetett a lányával, hogy lefogyjon a szépségversenyre

Egy floridai édesanya úgy akarta növelni gyermekének esélyeit a szépségversenyeken, hogy galandférgeket etetett vele a fogyás érdekében – derül ki egy ápoló beszámolójából.

Maricar Cabral-Osori elmondta, hogy a sürgősségi osztályra küldte a fiatal lányt, mert azt hitte, terhesség okozza a súlyos gyomorgörcsöket, ám ezt az ultrahang kizárta. Hamarosan azonban kiderült, miért jelentkeznek a panaszok: a tini ugyanis egy galandférgekkel teli vécécsésze fölött ordított fájdalmában. Cabral-Osori arról is beszámolt, hogy a lány anyja „elsápadt”, és bevallotta, hogy galandféreg-petéket vásárolt Mexikóban, hogy megetesse őket a csemetéjével. A peték kikeltek, miután a tinédzser elfogyasztotta őket. „Az anya magyarázkodott a gyereknek. Azt mondta: »Ne haragudj, csak azért csináltam, hogy egy kicsit soványabb legyél. Szükséged volt egy kis segítségre a szépségverseny előtt.«” – olvasható a Gawker portálon. Az ápolónő hozzátette, hogy a lány testéből távozó férgek némelyike „nagyon hosszú volt, és próbált kijönni a vécéből”.

A galandférgeket már közel száz éve használják „fogyókúrás” célokra, ám az orvosok régóta figyelmeztetnek a módszer veszélyeire. „A galandférgek elfogyasztása rendkívül kockázatos, és váratlan mellékhatások széles skálájával járhat, beleértve a halált is. A fogyni kívánók éppen ezért forduljanak olyan tudományosan alátámasztott módszerekhez, mint az alacsonyabb kalóriabevitel és a több testmozgás” – fogalmazott tavaly a téma kapcsán Dr. Patricia Quinlisk Iowa állambeli szakértő. A galandféreg akár kilenc méter hosszúra is megnőhet, és húsz évig is életképes maradhat a gazdatestben.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/galandfereg-fogyas