Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Műlábat szeretne, hogy jobban tudjon futni

A 15 éves Danielle Bradshaw 2010-ben úgy döntött, hogy inkább amputálják le a jobb lábát, mivel egy veleszületett betegség miatt nem tudta használni. A lány ezután művégtagot kapott, aminek köszönhetően végre kiszállhatott a kerekes székből és életében először elkezdhetett sportolni.

Danielle egyre szebb eredményeket ért el a paralimpiai futóversenyeken, ám úgy érezte másik lába – melyen eldeformálódtak a lábujjai és az ín is sérült állapotban van - hátráltatja őt abban, hogy igazán gyorsan fusson, ezért most azt szeretné, ha azt a lábát is levágnák. Amint azt a lány nevelőapja, az 53 éves Darren Quigley elmondta, mindig azt gondolták, hogy Danielle bal lábával semmi gond nincs, ám az utóbbi időben annyi terhelésnek volt kitéve, hogy úgy tűnik, az is károsodott. Naponta szed rá orvosságokat, boka- és térdvédőt is visel, ám ezzel együtt lassítja őt a futásban ez a lába. Egy nap szeretne paralimpiai bajnok lenni, ám, ahhoz, hogy jobb időt tudjon futni, meg kell szabadulnia attól a végtagjától, amely ebben hátráltatja őt.

A Tameside-ből származó lány csípő diszpláziával született, emellett a jobb térde sem volt a helyén. Több mint 12 alkalommal megoperálták, ám kerekesszék vagy mankó nélkül nem tudott közlekedni, így mindenki legnagyobb megdöbbenésére, 11 évesen ő maga kérte, hogy inkább amputálják le a lábát, hogy végre sportolhasson. A műtét után nem sokkal Danielle már futott és számos érmet is nyert, és legnagyobb álma, hogy 2016-ban indulhasson a riói paralimpián, és szerinte ennek az az ára, hogy a másik lábától is megszabaduljon. A kórháza egyelőre nem mondott igent a műtétre, ám a lány nagyon elszánt, és ha itt nem vállalják el az amputálást, máshova fog fordulni.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/mulabat-akar