Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Lábadozik a kihűlést túlélő kisgyermek

Orvosai szerint javul az állapota annak a kétéves lengyel kisgyermeknek, akit eszméletlenül találtak meg a fagyos éjszakában a szabadban.

A médiabeszámolókban csak Adam néven említett kétéves kisfiút a földön fekve, pizsamában találták meg a Krakkótól északra fekvő Raclawice faluban. Az orvosok szerdán arról számoltak be, hogy felébresztették a mesterséges kómából, és állapota fokozatosan javul. A kisfiú nagymamája azt állította, nem vette észre, amikor elhagyta a házat. A rendőrség múlt vasárnap hajnalban talált rá a kétéves fiúra eszméletlenül a folyóparton, miután nyilvánvalóan órákig bolyongott a hidegben. A környéken a hőmérséklet az Associated Press beszámolója szerint -7 °C alá süllyedt aznap éjjel. A kisfiú testhőmérséklete kórházba érkezésekor 12 °C volt, ezért az orvosok mesterséges kómába helyezték.

Janusz Skalski, a krakkói gyermekkórház szívsebésze így nyilatkozott az újságíróknak:„Nagyon örülünk az állapotának... nincsenek negatív tünetei, és egyre jobban van.” A hipotermia szakértője, Dr. Tomasz Darocha a lengyel médiának azt nyilatkozta, hogy az eddigi legkritikusabb eset egy skandináv nővel történt meg, akinek a testhőmérséklete 13,7 °C-ra süllyedt.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/fagy-kihules