Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Jót tesz a szívének, ha céljai vannak

Friss kutatások kimutatták, hogy az, aki kellően céltudatos, kevésbé van kitéve a szívroham és a stroke kockázatának, a pozitív érzelmek ugyanis összességében pozitívan hatnak az egészségi állapotra.

Amint azt a kutatást vezető dr. Randy Cohen, a New York-i Mount Sinai St. Luke’s-Roosevelt Kórház kardiológusa kifejtette, a depresszió, a szorongás, a krónikus stressz és az elszigeteltség mind növelik a szívbetegségek és az idő előtt bekövetkező elhalálozás kockázatát, ám aki előtt valamilyen pozitív cél lebeg, azoknak az egészsége is kedvezően alakul. A szakemberek tíz korábbi tanulmány adatait nézték át, melyek átlagosan 8,5 éven át kísérték figyelemmel több mint 137 000 alany életét.

Az eredmények azt mutatták, hogy a céltudatosság 23 százalékkal csökkentette a bármilyen okból bekövetkező halálesetek arányát, illetve 19 százalékkal a különféle szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulását, például a szívrohamét vagy a stroke-ét. Cohen hangsúlyozta, minden ember számára fontos lenne, hogy időt szánjon magára és végiggondolja, milyen célokat szeretne elérni az életben, mi tenné boldoggá és elégedetté, és dolgozzon is azon, hogy ezeket elérje, hiszen saját egészsége és jövője a tét. Cohen és munkatársai az Amerikai Szív Társaság Baltimore-ban megrendezésre kerülő találkozóján tárják vizsgálati eredményeiket a nyilvánosság elé.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/szives-celok