Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Új betegõrzõ monitorok a szívbetegekért

10 darab új betegõrzõ monitorral bõvült a Szent János Kórház Kardiológiai Osztályának mûszerparkja, így tovább csökkenhet hazánkban a szívés érrendszeri megbetegedések miatt bekövetkezõ halálesetek száma.

A monitorokat a „Szív Adj a Szívnek” Alapítvány a T-Com Adományvonalon 2004. szeptemberoktóberében zajlott gyûjtésen összegyûlt 11 millió forintnyi felajánlásból vásárolta a súlyos és közvetlen veszélynek kitett szívbetegek kórtermének, a koronáriaõrzõ korszerûsítésére. Az alapítvány tizennégy éve támogatja a Szent János Kórház III. Belgyógyászatkardiológiai osztályát oly módon, hogy részben vagy egészében finanszírozza az osztályon szükséges fejlesztéseket, beruházásokat, korszerûsítéseket. Az adományra már nagy szüksége volt az intézménynek, hiszen a koronáriaõrzõ betegõrzõ monitorai 10 évesek, tehát mûszakilag elavultak voltak.

Ismeretes, hogy hazánkban minden második halálesetet szívés érrendszeri megbetegedés okozza, évente 25 ezer ember betegszik meg szívinfarktus következtében. Az idõben kórházba kerülõk túlélési esélyét nagymértékben javíthatja a betegek szívmûködésének folyamatos monitorozására, a szakemberek automatikus riasztására szolgáló, modern mûszerpark. Az új monitorrendszer e téren nyújt segítséget.

2005. november 11.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/themes/news/kardiologia.htm