Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A telt nők szépségét az iskolákban is propagálni kell?

Egy friss kutatás szerint a férfiak különösen fontos szerepet játszanak abban, hogy sok nő az étkezési zavarokba menekül. Éppen ezért szükséges volna, hogy a tanárok is felhívják a fiúk figyelmét arra, hogy kiemeljék: a telt lányok is rendkívül vonzóak – állítja Dr. Aric Sigman, a kutatás vezetője.

A gyermekegészségügyi szakértő szerint egyre gyakoribbak a különféle étkezési zavarok a fiatal lányok körében, miközben a kutatások azt mutatják, hogy a férfiak sokkal jobban értékelik a telt idomokat, mint hinnénk. „Világossá vált, hogy a férfiak sokkal pozitívabban vélekednek a telt női idomokról, mint azt a nők hiszik, ezért fontos, hogy erről nyíltan beszéljenek, s így tudatosítsák a nőkben azt, hogy nem kell csontsoványra fogyniuk ahhoz, hogy vonzóak legyenek” – vélekedik Sigman. A szakember szerint az iskolákban a tanároknak kellene arra nevelni a fiúkat, hogy a telt lányoknak is bókoljanak, őket is biztassák.

„A férfiak abban a helyzetben vannak, hogy szembeszállhatnak az egész társadalmat károsító tévhitekkel, többek között például azzal is, hogy a sovány nő vonzó mindenki számára. A többség ezzel nem így van, és ezt egyszerűen ki kell mondani” – fejti ki.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/kover-szepseg-iskolak