Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Miért tettetik a nők az orgazmust?

A Meg Ryan főszereplésével készült Harry és Sally című film elhíresült jelenete óta nem titok, hogy a nők tettetik az orgazmust, az viszont sokaknak meglepő lehet, mennyien és milyen okból.

A Cosmopolitan magazin megbízásából készült új közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy a 2300 megkérdezett nő 67 százaléka tettetett már orgazmust a partnerével. Ennek oka a nők 28 százaléka esetében a partner érzéseinek megkímélése, de 27 százalék azt állította, hogy ezzel hamarabb túlesik az aktuson. A felmérésből az is kiderült, hogy az orgazmus tekintetében a nők öröme nem mindig élvez elsőbbséget. Megdöbbentő módon a nők 72 százaléka ismerte be, hogy párjuk úgy ér el a csúcsra, hogy nem segíti őket az orgazmus elérésében, pedig a megkérdezettek 78 százaléka azt állította, úgy véli, hogy a párját érdekli az ő szexuális gyönyörük. A kutatás arra is fényt derített, mikor volt a nők első orgazmusa: a többség (27 százalék) azt állította, hogy 17 és 19 éves kor között, nem sokkal a nagykorúvá válás után történt.

Azok a nők, akik azt panaszolták, hogy nem érik el az orgazmust párjukkal, több különböző okot is felsoroltak, például azt, hogy „már majdnem elérik, de egyszerűen nem képesek átbillenni azon a ponton” (50 százalék), illetve azt, hogy „a partnerüktől nem kapják meg a megfelelő stimulálást” (35 százalék). 32 százalék azt állította, hogy túlságosan el van foglalva magával, vagy túlságosan a saját kinézetére összpontosít ahhoz, hogy eljuthasson a csúcsra. Amikor azonban arról kérdezték a nőket, hogy mikor élték át az első orgazmusukat, a többség azt válaszolta, hogy nem baráttal/barátnővel, hanem önálló kísérletezgetéssel jutottak el először a csúcsra. Az első orgazmus kiváltó okai közé tartozott az önkielégítés, a fürdőkád vízsugara, és a bútorokkal való véletlen érintkezés. A partnerrel átélt orgazmus nehézségei ellenére a felmérés azt mutatta, hogy szinte az összes megkérdezett nő tapasztalt már életében orgazmust.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/orgazmustettetes