Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A szülőknek nem szabad nyomkodni a telefonjukat a gyerek előtt

A gyerekek a szüleiktől veszik át a technológiától való függőséget, ami kihat a mentális egészségükre és az iskolai teljesítményükre is – állítja egy szakember.

A vasárnapi ebéd alkalmával megnézett e-mailek nemcsak az ujjízületeket fenyegetik, hanem gyerekeink egészségét is. Dr. Aric Sigman szerint a szülőknek jó példát kell mutatniuk, és nem szabad hagyni, hogy a kütyük elrontsák az együtt töltött időt, illetve megfosszanak a családi beszélgetés lehetőségétől. Dr. Sigman úgy véli, hogy a családi élet bizonyos területeit „meg kell óvni a kijelzők térhódításától”.

A szakértő arra buzdítja a szülőket, hogy korlátozzák a csemeték technológiai eszközökkel töltött idejét, mégpedig iskolán kívül napi két óra hosszára. Ez a tanács egybeesik az általános egészségügyi irányelvekkel. Erre azért van szükség, mert „az otthoni túlzott géphasználat hatással van a mentális egészségre”. Álláspontja szerint meg kell adni a kicsiknek „az unalom örömét”, ami megtanítja őket, hogyan tudják lefoglalni magukat.

A legfrissebb becslések szerint a 18 esztendősök életükből már három évet töltöttek a televízió előtt, a 16 és 24 év közöttiek internet-használata pedig az utóbbi évtizedben megháromszorozódott.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/mobilfuggo-szulok