Generációkon keresztül a vegetarianizmus genetikai mutációkhoz vezetett, aminek eredményeként a zöldségfogyasztók könnyebben veszik fel a zsírsavakat a növényekből. Ennek eredményeként azonban az arachidonsav aránya is nő a szervezetben, ami a szívbetegségek és a rák kockázatát is növeli. A jelenséget tovább rontja a tény, hogy ez a génmutáció lassítja az omega-3 zsírsav termelődését, ami pedig szintén hozzájárulna a szívbetegségek elleni védelemhez. Jelenleg egyre több ember dönt úgy, hogy nem fogyaszt omega-3-ban gazdag halat és magokat, hanem inkább növényi olajakat vesz magához, ami a kevésbé egészséges omega-6-ot tartalmazza.
Hogyan fogyott 10 nő 194 centit fogyókúra nélkül?> > > [0]
A kutatás alátámasztja azokat a korábbi tanulmányokat, amelyek szerint a vegetáriánusok körében a bélrák kialakulása 40 százalékkal valószínűbb, mint a húsevők esetében. Eddig a szakemberek nem értették ezt az eredményt, mivel a vörös hús köztudomásúan növeli a rák kockázatát. A Cornell University munkatársai vegetáriánus indiai és húsevő kansasi közösségek genomját hasonlították össze, és jelentős genetikai különbségeket fedeztek fel. Az anyag a Molecular Biology and Evolution című szaklapban került publikálásra.
Üde, fiatal bőrt sóval - hogyan csináljam?> > > [0]