Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Ez is az Alzheimer-kór korai jele lehet

Az, hogy mennyire vagyunk képesek felismerni és egymástól elkülöníteni bizonyos szagokat, segít következtetni arra is, hogy mennyire számítunk veszélyeztetettnek Alzheimer-kór szempontjából – derül ki egy friss kutatásból.

A felmérés során 183 idősebb résztvevőt vizsgáltak a bostoni Massachusetts General Hospital munkatársai. Közülük tíz ember esetében jelent meg gyanú, hogy Alzheimer-kórról van szó. A kutatás keretében a résztvevőknek különféle illatokat kellett azonosítaniuk: mentol, szegfűszeg, bőr, eper, orgona, ananász, füst, szappan, szőlő vagy citrom. Ezután egy újabb teszt következett, amelynek során tíz új szag került a képbe, majd genetikai és memóriatesztre is sor került.

Rákgyógyítás és tudomány - mi minden lehetséges ma? [0]

„Számos korábbi kutatás bizonyítja, hogy az Alzheimer-kór mögötti neurodegeneráció legalább tíz évvel a betegség egyértelmű tüneteinek megjelenése előtt kezdődik. A szaglás az egyik olyan képesség, amely kezdetben romlik. Ha a szagteszt segítségével időben azonosíthatók a veszélyeztetett páciensek, lehetőség nyílik a megelőzésre épülő terápiákra is” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Mark Albers, aki szerint ráadásul egy egyszerű, költséghatékony tesztről van szó. A kutatás az Annals of Neurology című szaklap friss számában került publikálásra.

Állatbolondoknak itt a legjobb karácsonyi ajándék Amerikából  [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/alzheimer-szaglassal