Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A kurkumin magában nem elég

Bár számos korábbi kutatás szerint a kurkumin egyfajta szuperétel, a valóságban nincs bizonyíték arra, hogy fogyasztása önmagában véve olyannyira jót tenne az egészségnek, ahogyan azt korábban hittük.

A kurkumin a kurkumában található összetevő, amely egyes vélemények szerint segít bizonyos betegségek – ideértve a rákot és az Alzheimer-kórt is – megelőzésében, illetve a tünetek mérséklésében. Az American Chemical Society munkatársai friss kutatásukban ezzel szemben most arra mutatnak rá, hogy az összetevőnek ezzel együtt legfeljebb minimális, gyakorlatilag kimutathatatlan terápiás hatása van.

Az olíva olaj nem köztudott gyógyhatása ez > > >  [1]

A kurkumin olyan összetevő, amit a legtöbbször a curryhez és egyes mustárokhoz adnak hozzá, és különleges íze és színe mellett a hagyományos gyógyászatban is komoly szerepet kapott az elmúlt évszázadok során. A friss kutatásból kiderült, hogy a kurkumin nem szívódik fel könnyen a szervezetben, így már csak ezért sem ideális terápiás szer. Emellett a placebót szedő kontrollcsoportos kutatás szerint a kurkumin egyáltalán nem enyhíti azokat a tüneteket, amelyeket egyes korábbi feljegyzések szerint gyógyítani hivatott.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>> [2]

„Minden jel arra mutat, hogy a kurkumin önmagában véve nem, más szerekkel együtt azonban hasznos lehet. Különösen akkor, ha az összetevő felszívódását elősegítő kiegészítőről van szó” – foglalja össze a lényeget a kutatást vezető Michael A. Walters.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/kurkumin-maga