Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A vörösbor jót tehet a cukorbetegeknek

A vörösborban található fontos összetevő, a resveratrol segít a szervezet elsődleges artériáinak abban, hogy azok rugalmasabbak legyenek, ilyesformán tehát a cukorbetegség ellen is hasznos fegyver lehet – állítják a Boston University munkatársai.

Sokan egyértelműen bűnös élvezetként tekintenek arra, ha olykor elfogyasztanak egy pohár vörösbort. Ugyanakkor egy-egy pohár merlot nem feltétlenül egészségtelen szokás, sőt: a 2-es típusú diabétesszel küzdőket talán épp ez a szokásuk védi meg a szívinfarktustól és a stroke-tól. A kutatás során a szakemberek 57 cukorbeteg pácienst vizsgáltak, akik két héten át napi 100 mg resveratrolt vettek magukhoz, majd két héten át 300 mg-ot a későbbiekben. Ezt követően újabb négy hétig placebót szedtek. Mint kiderült, a 300 mg-os napi adag jelentősen csökkentette az artériák merevségét és 9,1 százalékban rugalmasabbá tette azokat, ami ígéretes eredménynek számít.

 „A vörösborban található antioxidáns, a resveratrol segít ellazítani a feszült artériákat, ami számos szívbetegség oka. Ez az az összetevő, amely a szülőnek és a bornak a színét is adja. Minden jel arra mutat, hogy a resveratrol segít csökkenteni az érrendszert érintő valamennyi problémát” – mondja a kutatást vezető Dr. Naomi Hamburg.

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/vorosbor-cukrosokna