A Nicola Veronese által vezetett kutatás összesen 4440 negyvenöt és hetvenkilenc év közötti ember étkezési szokásait vizsgálta nyolc éven keresztül. A résztvevők közül 236-an haltak meg a nyolcéves kutatási periódus végére. Az összefüggés meglepő, de igaz: erős kapcsolat van a halálesetek és a sült krumpli rendszeres fogyasztása között. (Fontos megjegyezni, hogy ez még nem jelent egyértelmű ok-okozati kapcsolatot, de utal rá).
A nyaralást gyakran elrontó betegségek> > > [0]
A kutatás során a résztvevők kérdőívet töltöttek ki (többek között) azzal kapcsolatban, hogy milyen gyakran esznek sült krumplit. Maga a krumpli gyakori fogyasztása ugyan nem jelentett extra egészségügyi kockázatot, de a sült krumpli heti kettőnél gyakoribb bevitele már egyértelműen problémát jelzett. „Annyira azért nem vagyunk meglepve.
Szappanos hajmosás - a haj életre kel > > > [0]
A sült burgonyában rengeteg kalória, só, transzzsír van, ugyanakkor igazi tápanyagtartalma minimális” – fogalmaz Jessica Cording dietetikus. A szakember szerint aki gyakran eszik sült krumplit, az gyakran fogyaszt mellé egyéb gyorsételeket, ami szintén problémás lehet egy bizonyos dózis fölött, hosszútávon.