Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Egészséges aggastyánok

Azok, akik már betöltötték 100. életévüket, gyakran kevesebb krónikus betegséggel élnek, mint a 80-as és 90-es esztendeikben járók.

A George Washington University kutatói amerikai háborús veteránok adatait vizsgálták, hogy a 100-as éveikben járók egészségét összevethessék a 80-as és 90-es éveikben járókéval. „Ez a generáció megélte a nagy gazdasági világválságot. Ennek ellenére csoda hogy a nehézségek dacára is ilyen hosszú életkort sikerült megélniük” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Raya Elfadel Kheirbek az egyetem közleményében.

A nyaralást gyakran elrontó betegségek> > > [0]

A szakember azt is megállapította, hogy a katonai kiképzésnek köszönhetően ezek az idős emberek sokszor rendkívüli önfegyelemmel bírnak, ezért a fiatalabb generáció tagjainál nagyobb eséllyel döntenek úgy, hogy nem isznak és nem dohányoznak egészségük érdekében.

Szappanos hajmosás  - a haj életre kel > > > [0]

A 100. születésnapjukat megélők száma fokozatosan növekszik, az évszázad végére akár az 1 milliót is elérheti számuk az Egyesült Államokban. Az anyag a Journal of the American Geriatric Society című szaklapban került publikálásra.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/szazevesek-egeszsegesek