Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A klímaváltozás miatt egyre nőni fog a korai halálozás

Egy nemrégiben közzétett kutatás szerint, ha semmi közbeavatkozás nem történik a klímaváltozással kapcsolatban, akkor az elkövetkezendő évtizedekben a mostanihoz képest több tízezerrel fog nőni világszerte az idő előtti halálozások száma.

Hét különféle klímamodell alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a növekvő hőmérséklet miatt megnövekedett légszennyezettség hatására 2030-ra évente 60 000-rel fog nőni a korai halálozások száma, 2100-ra pedig már évente akár 260 000 ember is idő előtt fogja életét veszíteni. Amint azt a kutatást vezető Jason West, az Észak-Karolina Egyetem Gillings Közegészségügyi Iskolájának munkatársa hozzátette, a szmogos levegő következtében többen fognak meghalni szívrohamban, stroke-ban, tüdőrákban, illetve COPD-betegségben is. Mindez akkor fog megvalósulni, ha semmilyen közbelépés nem történik annak érdekében, hogy a klímaváltozás folyamata lelassuljon.

Szuper és különleges egészségügyi ellátás a Szigeten >>> [0]

A Nature Climate Change című lapban közzétett kutatás során West és munkatársai azt próbálták kideríteni, miként hathat a megnövekedett légszennyezettség az emberek egészségi állapotára. Amint azt a szakember kifejtette, jelenleg évente 2-4 millióan halnak meg idő előtt ezen okból kifolyólag, és bár a probléma legnagyobb mértékben Kínát és Indiát érinti, az Egyesült Államokban is igen jelentős. A klímaváltozás miatti melegebb hőmérséklet hatására felgyorsulnak azok a kémiai reakciók, melyek a légkörben a szmogot okozzák, emellett a magasabb hőfok az erdőtüzekből eredő szélfújta por és füst mértékét is növeli, aminek hatására a fák több organikus légszennyet bocsátanak ki.

A legkülönösebb nyári szépségtippek, melyeket valaha olvastunk >>> [0]

A klímaváltozás egészségkárosító hatása mellett még a különféle – szintén az éghajlatváltozás által okozott – természeti katasztrófák, tüzek, hurrikánok, áradások is megnehezítik majd az emberek életét.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/klimavaltozas-korai-halalozas