Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Nézzen körül a munkahelyi konyhában!

Szomorú hír az irodai dolgozóknak: a munkaállomáson elhelyezett bögrék akár 90 százaléka különféle betegségeket terjesztő részecskékkel telítettek, mivel a közösségi konyhák szivacsait ritkán cserélik és fertőtlenítik, így aztán hiába a rendszeres mosogatás.

A New York Postban publikált kutatás szerint nem csak a bögrék 90 százalék ijesztően koszos, de 20 százalék sajnálatos fekáliát is tartalmaz: így aztán nem túlzás a cím, hogy az ember jó eséllyel a kollégái székletét fogyasztja. „Érdekesség, hogy sikálás előtt az ún. koliform baktériumok a bögrék 20 százalékánál voltak jelen, sikálás után viszont 100 százalékról volt elmondható ugyanez.

Hajhullásra ajánljuk: koffeines, kézműves samponszappan > > > [0]

Az E. coli nevű baktérium nem volt jelen a bögréken szivacsos mosás előtt, azután viszont 20 százaléknál megjelent” – mondja a kutatást vezető Dr. Charles Gerba, a University of Arizona professzora.

A szakember szerint a probléma a közös konyhában lévő szivacsok gyakoribb cseréjével volna elkerülhető, illetve ha az alkalmazottak akár saját szivacsot vinnének a munkahelyre, amit megfelelően fertőtlenítenek is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/kiskonyha-bacik