A New York Postban publikált kutatás szerint nem csak a bögrék 90 százalék ijesztően koszos, de 20 százalék sajnálatos fekáliát is tartalmaz: így aztán nem túlzás a cím, hogy az ember jó eséllyel a kollégái székletét fogyasztja. „Érdekesség, hogy sikálás előtt az ún. koliform baktériumok a bögrék 20 százalékánál voltak jelen, sikálás után viszont 100 százalékról volt elmondható ugyanez.
Hajhullásra ajánljuk: koffeines, kézműves samponszappan > > > [0]
Az E. coli nevű baktérium nem volt jelen a bögréken szivacsos mosás előtt, azután viszont 20 százaléknál megjelent” – mondja a kutatást vezető Dr. Charles Gerba, a University of Arizona professzora.
A szakember szerint a probléma a közös konyhában lévő szivacsok gyakoribb cseréjével volna elkerülhető, illetve ha az alkalmazottak akár saját szivacsot vinnének a munkahelyre, amit megfelelően fertőtlenítenek is.