Hozzávalók/4 adag
• 4 vastag szelet marhahús (lehet steakhús vagy hátszín)
• só,
• citromlé
• bors
• 2 ek. olívaolaj
• 2 ek. fenyőmagolaj
• 4 ek. mustrár
• 1 ek. marhasült fűszerkeverék [1]
Elkészítés
Előkészítjük a marhahúst:
mindkét oldalát forró serpenyőben, kevés olívaolajon 1-2 percig hőkezeljük, majd félretesszük kihűlni.
Pácolás:
a fűszerkeveréket a húsra dörzsöljük, külön tálkában kikeverjük a mustárt a citromlével, a fenyőmag- és olívaolajjal, a húsok mindkét oldalát megfürdetjük a mustáros pácban. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Sütés:
A sütés hosszabb időt vesz igénybe. A legbiztosabban egy fa fogpiszkáló segítségével ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a marha: szúrjuk a húsba a fogpiszkálót, ha nem színeződik be, elkészült a lakoma.