Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéstarja
3-4 evőkanál mustár
2-3 evőkanál olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
1 db citrom
20 dkg vargánya gomba
só,
fekete- fehér- és vörösbors keveréke
2 ek. Gyógyfű vargányás sertéssült ragu fűszerkeverék
Elkészítés
A húsok előkészítése:
A felszeletelt húsok mindkét oldalát besózzuk, félretesszük. A fokhagymát a fokhagymapréssel szétzúzzuk, az olajhoz tesszük csakúgy, mint a mustárt és a borsőrlőn frissen őrölt vagy tört borsot. Egy egész citrom levét belefacsarjuk. Összekeverjük, bekenjük a húsokat a páccal, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A gomba előkészítése :
A gombát felszeleteljük, max 2 mm-es vastagságúra, összekeverjük a vargányás sertéssült fűszerkeverékkel, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés:
Rárakjuk a húsokat a grillrácsra, 8-10-perc elteltével megfordítjuk, ráhalmozzuk a gombát.
Gyógyfű vargányás sertéssült ragu fűszerkeverék: A vargányagomba és a borókabogyó enyhén vad jelleget ad az elkészített ételeknek. Az új főzési szokások kedvelőinek ajánljuk.(Összetevők: fűszerkömény, bazsalikom, koriandermag, borókabogyó) Itt tudod beszerezni >> [1]