Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Koronavírus - NNK: maradjon otthon és hívja fel az orvost, aki fertőzöttnek hiszi magát!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azt kéri, hogy mindenki, aki önmagát fertőzöttnek tekinti, maradjon otthon és telefonon hívja háziorvosát vagy a központi háziorvosi ügyeletet.

Az NNK hétfői közleményében azt írta: a járványügyi helyzet folyamatos változása miatt hétfőn ismét módosította a korábban kiadott eljárásrendet az országos tisztifőorvos.

Itt egy tökéletes szappan a vírusos időszakra, ráadásul teafás, ami épp a fertőtlenítő, vírus- és baktériumölő hatásáról híres >> [0]

Tekintettel a nemzetközi tapasztalatokra, amelyek szerint indokolt az egészségügyi dolgozók fokozott védelme, az új szabályozás nemcsak a (potenciális) beteget, hanem az alapellátó orvost is védi, valamint biztosítja, hogy az általános betegellátás se sérüljön.

_______________________________ajánló____________________________

Túlsúlyos cukorbeteg? Zsírmáj rizikója nagyobb! Fájdalommentes szűrésünk ingyenes!

A zsírmáj nem fáj, nem érzékelhető, mégis ez az első állapot, ami kezelés nélkül súlyos, olykor végzetes májbetegséggé alakulhat.

Alkalmas vagyok arra, hogy részt vegyek a térítésmentes zsírmáj vizsgálaton?>> [1]

__________________________________________________________________

Az eljárásrend ezért egyebek mellett arra helyezi a hangsúlyt, hogy a háziorvos és a koronavírus-megbetegedés szempontjából gyanús páciens fizikailag ne találkozzon. A lehetséges fertőzöttségre gyanús páciens kikérdezése az eljárásrend mellékleteként rendelkezésre bocsátott kérdéssor, úgynevezett csekklista szerint történik. Amennyiben a kikérdezés során a háziorvos koronagyanúsnak ítéli a pácienst, az Országos Mentőszolgálattól az erre a célra biztosított telefonszámon kéri az illető szállítását a területileg illetékes fertőző osztályra.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/koronavirus_eljarasrend