Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A PCR-teszt adatai nagyon jók, de a járványveszély nem múlt el

Nagyon jó adatokat kaptak az eddig elvégzett koronavírus-szűrésből, és ez már valószínűleg nem fog változni, de a járványveszély továbbra sem múlt el - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A rektor szerint a járvány egy esetleges második hullámát akkor kezelhetik könnyebben és jobban, ha most elegendő információhoz jutnak az elvégzett PCR-tesztekből. Ezért azt kérte, hogy a tesztre meghívottak közül mindenki próbáljon elmenni. Még néhány ezren vannak olyanok, akik nem jelentek meg. A mostani a legnyugodtabb szakasza a járványnak, ami azt is jelenti, hogy hatottak a távolságtartásra és a higiéniára építő rendelkezések, így indokolt a szabályok enyhítése. A tesztekkel nem csak országos, de regionális képet is kialakíthatnak, így tisztában lesznek azzal, hogy hol vannak azok a gócpontok, ahol a "parázs lángra kaphat", és újabb megbetegedések lehetnek. "Reménykedünk abban, hogy a nyáron újabb hullám nem érkezik (...), de ettől függetlenül az őszi időszak járványmentessége jelenleg nem biztosított" - mondta Merkely Béla, hozzátéve, az alatt az idő alatt, amit most nyertek, nagyon sok információt fel tudnak dolgozni, amelyek hatékony kezelést hozhatnak.

---------------------------- a cikk lentebb folytatódik---------------------------------------

T3/1 MOSHATÓ, FERTŐTLENÍTHETŐ HÁROM RÉTEGŰ SZÁJMASZK

A maszk belseje: Nem szőtt polipropilén, dupla rétegben. Az anyag nem lukacsos, így a szűrőképessége magasabb hatásfokú, mint egy egyszerű szöveté.

Külső réteg: sűrű szövésű 100% pamutvászon Zseb a maszkban: A két polipropilén réteg egy kis zsebet alkot, amibe egyéb szűrőbetét (pl. szénszűrő) is beletehető.

Ára 1 250 Ft Akciós ára: 880 Ft Megnézem>> [1]-----------------------------------------------------------------------------

Az olasz és a magyar járványügyi helyzetet összehasonlítva Merkely Béla azt mondta, azok mennyiségében és minőségében is eltérnek egymástól: az olaszokat meglepte a járvány, amely próbára tette a helyi egészségügyet, míg Magyarországon később jelent meg a koronavírus, és nagyon gyors válaszokat adtak rá. Az olaszokhoz hasonlóan sokat szenvedtek a járványtól a spanyolok, a britek és a belgák is, viszonylag jól viselték a krízist a németek, az osztrákok és a visegrádi országok.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/koronavirus_pcrteszt