Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

Hajbeültetés férfiaknak

Az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztal hajhullást? Netán jelentősen megritkult a hajállománya és kíváncsi rá mik lehetnek a hajvesztése hátterében álló okok? Szeretné meggátolni a további hajritkulást és érdekli milyen eljárások állnak rendelkezésére, hogy végleg leszámoljon a kopaszodással? Az egyik megoldás a hajbeültetés, cikkünkben pedig igyekszünk bemutatni, hogy miért ezt az eljárást érdemes választania.

Mik a férfi kopaszodás okai?

A férfi hajhullás, más néven androgén alopécia a férfiak csaknem felét érintő jelenség.

A férfi kopaszodás okai a hím nemi hormonok (androgén hormonok) működésében és a szervezet erre adott válaszreakciójában keresendők. A folyamat során a tesztoszteron az úgynevezett 5 alfa reduktáz enzim hatására dihidro-tesztoszteronná alakul át, mely a hajtüszők működését gyengíti és a genetikailag érzékenyebb egyéneknél beindítja a hajvesztés folyamatát. A dihidro-tesztoszteron hatására romlani kezd a hajhagymák tápanyagfelvétele, ami egyre rövidebb életciklusú és vékonyabb hajszálak kifejlődését eredményezi. A gyengülő hajhagymák idővel elhalnak, aminek következtében nem termelődnek új hajszálak.

A férfi kopaszodás a fejbőr mely területein jelentkezik?

A férfi kopaszodás első jeleként észlelhető a homlok régió jobb és bal oldalán a hajhatár visszahúzódása, majd a fejtetőn fokozatosan kialakuló, hajhiányos terület.

Megállítható a férfi kopaszodás?

Napjainkban számos készítmény (samponok, hajszeszek, hajnövekedést serkentő ampullák, hajvitaminok) és módszer (például mezoterápia) áll a páciensek rendelkezésére a kopaszodás ellen vívott harcban. Fontos azonban kiemelni, hogy a hormonális kopaszodás (androgén alopécia) a tudomány mai állása szerint még egy visszafordíthatatlan folyamat, melyet egyes, anti-androgén hatású készítményekkel lehet ugyan lassítani, de megállítására nincs lehetőség.

Az egyetlen, sikeresen alkalmazott eljárás, mely képes az esztétikai problémák megszüntetésére és a kopaszság felszámolására, a hajbeültetés. A beavatkozás elvégzése azért lehetséges, mert a férfi kopaszodás esetében a tarkón található hajhagymák szerencsére ellenállók a DHT hormonnal szemben, ezért alkalmasak az átültetésre. Mivel ellenálló képességüket a beültetett területen is megőrzik, gyakorlatilag szavatolják a hajbeültetés sikerességét.

Miért érdemes a hajbeültetést választania?

A hajbeültetés fájdalommentes eljárás, mely az átültetett hajszálcsoportok mennyiségének függvényében egy, de legfeljebb két napos sebészeti beavatkozás keretein belül elvégezhető. Többek között a HIMG klinika által kifejlesztett, díjnyertes SHE hajbeültetési eljárás is azt eredményezte, hogy a beavatkozás napjainkban már nem jár sebbel és maradandó heggel, valamint a fejbőr teljes gyógyulása legfeljebb két hetet vesz igénybe. A hajtranszplantációnak köszönhetően a hajállomány sűrűségében bekövetkezett változás már 6 hónap elteltével igen látványos.

További kérdés esetén látogasson el a HIMG Hajbeültetési Klinika weboldalára, vagy vegyen részt egy személyes konzultáción!

Minőségi hajbeültetést 2021-ben is csak a HIMG Hajbeültetési Klinikától!



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/hajbeultetes_hajatultetes_ferfiaknak_hajbeultetesi_klinika_budapest