Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://new.vital.hu)

A magnéziumhiány súlyos következményekkel járhat!

Magnézium nélkül nincs élet. Ez az ásványi anyag szervezetünk egészséges működésének alapfeltétele, hiszen nemcsak az izmok, hanem a szív-, az ér-, az ideg- és az immunrendszer, hanem a vese, sőt a csontok működéséhez is elengedhetetlen.

A magnéziumot emberi szervezet nem képes előállítani, ezért életünk minden szakaszában rendszeresen pótolnunk kell. A várandósok, az idősek, a krónikus betegségben szenvedők, és a sportolók különösen ki vannak téve a magnéziumhiánynak, de szinte mindannyiunkat érinthet - legfeljebb nem vesszük észre idejében. Fontos, hogy tisztában legyünk a legfontosabb tünetekkel [1], mert a látszólag hétköznapi kellemetlenségek összetett és maradandó egészségügyi problémákká válhatnak!

A stressz, a szorongás, a krónikus fáradtság, a fülzúgás, a zsibbadás, a gyakori szédülés mind jelezhetik a szervezet magnéziumhiányát, amely álmatlansággá, izomgörcsökké, hajhullássá, migrénes fejfájássá vagy memóriazavarrá fokozódhat. Épp ezért mindenkinek érdemes rendszeresen ellenőriznie sejtes megnéziumszintjét pl. egy egyszerű, néhány perc alatt kitölthető teszt segítségével [2]. Ha idejében észrevesszük és kezeljük a magnéziumhiányt, elkerülhetjük az olyan szövődményeket, mint a tartós vérnyomás problémák, az inszomnia, vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Mi a megoldás?

Sokan, sokat költenek a szájon át szedhető magnézium-komplex táplálékkiegészítőkre, pedig ma már léteznek egyszerűbb, higiénikusabb és a gyomrot kevésbé terhelő megoldások. Az egészséges, zöld leveles zöldségekben, hüvelyesekben, teljes kiőrlésű gabonákban és olajos magvakban gazdag táplálkozáson túl érdemes kipróbálni a bőrre permetezhető magnézium készítményeket [3] is, hiszen már krémekkel, koncentrátumokkal, arcpakolásokkal, vagy a napi testápolással megoldható a szervezet magnéziumpótlása. Ez a módszer amellett, hogy célzottan hat, nem terheli meg a szervezet emésztőrendszerét sem, ráadásul praktikus és sokoldalú - hiszen így akár egy nyugtató fürdő formájában is segíthetjük szervezetünk magnéziumpótlását. A szórófejes, flakonos magnéziumtartalmú koncentrátumok pedig bárhol, bármikor, egyszerűen használhatók.

Tegyen Ön is a kiegyensúlyozott magnéziumszintért - higgye el, szervezete sokszorosan meghálálja!

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://new.vital.hu/osi_magnezium